Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål er en mild overdrivelse - ettersom siden og stiftelsen er ganske ny og jeg ar den første til å innrømme at ikke så mange har spurt enda. Om noe du lurer på ikke er listet så send en epost og spør


Hva er digisfæren?

digisphere

English

Etymology

digi- + sphere

Noun

digisphere (uncountable)

  1. The Internet, digital media, and computers, taken collectively. quotations ▼
  2. The digital addition to The hydrosphere, The atmosphere, The lithosphere, The biosphere.

Uttrykket er lånt fra engelsk og beskriver innbefatter alt digitalt og tilkoblet på planetens overflate. Planetens andre sfærer er forskjellige aspekter ved overflaten til planeten og de påvirker alle hvordan planetens overflate utvikler seg. For ca. 3.5 milliarder år siden kom det siste tilskuddet, Biosfæren som har brakt frem oss som igjen er i ferd med å lage en nytt og kunstig  tilskudd til planetens overflate: Digisfæren. Med alle sensorer, simuleringer og planlegging av menneskelig aktivitet er vi i ferd med å gjøre oss i stand til å påvirke utviklingen av planetens overflate. Vi lager den helt selv og har muligheten til å konstruere den slik at den vi bli et gode for alle mennesker fra nå og til planeten dør. Dette bør vi ikke f**ke opp!


Hva betyr dette for meg?

Digipomps jobber for å gi deg en plattform som ivaretar dine rettigheter og grunnleggende digitale behov som et gratis og fritt tilgjengelig gode. Plattformen som kalles HAVEN skal være den tjenesten du kan ha 100% tillit til. Alle data du legger inn i plattformen er dine og du selv kontrollerer hvordan du vil bruke dem. Digipomps er en ideell organisasjon hvis formål er å ivareta ditt digitale jeg. Rent praktisk vil det blant annet bety at du har ett sted å administrere samtykker, du kan ta med deg dine data mellom tjenester og du kan selv bestemme om du vil klippe koblingen til tjenester du har interagert med.


Hva betyr dette for min bedrift?

Det betyr flere ting. Du vil kunne bruke autentisering fra HAVEN. Du vil ha ett sted å håndtere samtykker. Ikke minst betyr det at om du blir flink til å snakke med kunden din så har du mulighet til å få tilgang til data som kunden har tatt med seg fra andre tjenester slik at om du har for lite data selv til å bygge innsikt av så kan du spørre kunden om denne har eller vil ta med seg data som du kan bruke til å gi en bedre kundeopplevelse.

Det åpner også for muligheten til å gi brukeren data fra interaksjon med din nettjeneste la brukeren eller tredjeparter legge til mer data, eller innsikt fra eksisterende data slik at man igjen kan ta det i bruk i egen tjeneste.

Eksempler på mulig bruk


Hva i alle dager betyr Digipomps?

Digipomp er et ord inspirert av det greske uttrykket psychopomp som betyr "veileder av sjeler". Tanken er at vi skal beskytte og hjelpe individet over i den digitale sfæren.